Monday, March 5, 2007

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Την Πέμπτη τίθεται όπως όλα δείχνουν εσπευσμένα και αγχωμένα ο περιβόητος νόμος πλαίσιο στην βουλή προς ψήφιση. Οι φοιτητές ανταπαντούν με μαζικά συλλαλητήρια και κύριο άξονά τους το Πανελλαδικό που θα λάβει χώρα την ίδια μέρα ενώ επίσης έχουν προγραμματιστεί και κατά τόπους πορείες την Τετάρτη. Οι καταλήψεις συνεχίζονται το φρόνιμα δεν μπορεί να καμφθεί ούτε η ορμή να σταματήσει. Αισίως μπαίνουμε και στην ένατη εβδομάδα κατάληψης τη2ς σχολής μας, μετά και την απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης, που έλαβε χώρα την Δευτέρα. 39 ψήφοι υπέρ του κοινού πλαισίου, έναντι 20 της ΠΑΣΠ(πρότεινε κατάληψη μέχρι την Παρασκευή) 3 λευκών, και κατάληψη της σχολής μέχρι την επόμενη Δευτέρα όπου είναι προγραμματισμένη στις 12.00 νέα Γενική Συνέλευση.

11 comments:

Anonymous said...

"Οι καταλήψεις συνεχίζονται το φρόνιμα δεν μπορεί να καμφθεί ούτε η ορμή να σταματήσει."

-->Το "φρόνιμα" σίγουρα δεν κάμπτεται. Εκ φύσεως άλλωστε, προτιμά να κάθεται...φρόνιμα! Το φρόνημα από την άλλη...όταν ορθογραφηθεί, ίσως κάτι να μπορέσει να κάνει!

Για το τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. που... "αισίως παραμένει κλειστό" για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, διατηρώντας το… «φρόνιμά»του άκαμπτο !

Με εκτίμηση.

The Transporter said...

Ζήτω οι καταλήψεις! Ζήτω τα λεξικά! Άκου εκεί..."Το φρόνιμα δεν κάμπτεται" Έλεος!!!!Έστω και το blog του κατειλλημένου τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ πρέπει να προσέχει λίγο τι γράφει και πώς το γράφει, μμ;

Τα σέβη μου

Anonymous said...

θα συμβουλευα τους συναδελφους της ΠΑΣΠ να εμπλουτισουν πρωτα τις γνωσεις τους σχετικα με το τι ειναι ΑΕΠ κ Δημοσιος Προϋπολογισμος ωστε να μπορουν τουλαχιστον προσχηματικα να υπερασπιζονται την οικονομικα ανυποστατη πολιτικη τους προσεγγιση για την παιδεια και να αφησουν τον φθηνο σαρκασμο.

Anonymous said...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

δεν θυμάμαι ποτέ να υπέγραψα ούτε ως συνάδελφός σας ούτε ως μέλος της ΠΑΣΠ.

Τώρα αν για προσωπικούς σας λόγους, σας βολεύει αυτού του είδους η πάγια κατηγοριοποίηση σε "κακιά ΠΑΣΠ" και "καλούς μη ΠΑΣΠ", επιτρέψτε μου να σας αποκαλώ κι εγώ "Μάκη", για παράδειγμα, μια που δεν υπογράφετε το σχόλιό σας, και να σας απευθύνω το λόγο υποθέτοντας με βεβαιότητα ότι είστε μέλος του Φοιτητικού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Όσο για το φθηνό σαρκαστικό ύφος του λόγου μου, παρακαλώ εκλάβετέ το ως απλή πικρία.

Επώνυμα και με εκτίμηση,
Κατερίνα.

Anonymous said...

ΖΙΤΟ Υ ΚΑΤΑΛΟΙΠΣΗ ΩΧΙ ΣΤΟ ΝΩΜΩ ΠΛΕΣΕΙΩ. θα πρέπει να είστε πολύ ευχαριστημένοι που ανακαλύψατε τα τρωτά σημεία του κινήματος. Άντε και στον Πρετεντέρη και την Παναγιωταρέα να προσκυνήσετε. Σκυλια!

Anonymous said...

γαβ-γαβ
ο γιαννάκις κε ι ανούλα μας παιριμαίνουν.

καλώ απώγεφμα

[χρύστα-εσύ;]

Anonymous said...

Το ΑΕΠ μετρά τη συνολική αξία όλων των τελικών αγαθών (υλικών και άυλων) που αποκτούν οι κάτοικοι μιας χώρας σε διάστημα ενός έτους.Είναι δηλαδή το σύνολο όλων των προϊόντων και αγαθών που παράγει μια οικονομία εκφρασμένο σε χρηματικές μονάδες.
Ο κρατικός προϋπολογισμός απο την άλλη, συμπυκνώνει κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και προσδιορίζει τις βασικές κατευθύνσεις για τον επόμενο χρόνο. Ζητώντας χρηματοδότηση βάση του ΑΕΠ αποκλείεις το γεγονός
να μειωθεί η χρηματοδότηση της Παιδείας λογο των προτεραιοτήτων της καθε κυβέρνησης. Αποκλειεις το ενδεχομενο των περικοπων σε βαρος των πανεπιστημιων. Ουσιαστικα υποχρεωνεις καθε υπουργειο να σε χρηματοδοτει βαση του ποσο καλα πηγε η οικονομια συνολικα. Αν δε μπορειτε να αντιληφθειτε οτι με χρηματοδοτηση βαση του ΑΕΠ στην ουσια παιρνει σιγουρα και παντα περισσοτερα λεφτα η Παιδεια, ε συγνωμη αλλα εχετε προβλημα ορθολογιστικης σκεψης. Οσο για την Κατερινα που γραφει πιο πανω προκειται για την Μ.Ω. και οχι για το μελος της ΠΑΣΠ. Συγνωμη Κατερινα μου...αλλα στις μερες μας ειναι επικυνδινο να θεωρεισαι μελος της ΠΑΣΠ. Βλεπεις η Δημοκρατικοτητα ορισμενων ανθρωπων φτανει ως εκει που φτανουν τα δικαιωματα ΤΟΥΣ και μονο.

Anonymous said...

Na giati den pane oi foitites stis syneleyseis. Gia tous idious logous pou den pane kai sto gipedo

http://www.youtube.com/watch?v=6ipT9A9EATs

Anonymous said...

οι αγώνες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν σε πείσμα όσων καλλιεργούν τη μοιρολατρεία την πράσινη την μπλε την πορτοκαλί ή την ροζ. σε πείσμα όσων θέλουν να μας πείσουν πως το μέλλον μας και η πρόοδος είναι πανεπιστήμια σουπερ μάρκετ. σε πείσμα όσων μας πασαρουν την ανταγωνιστικότητα την επιχειρηματικότητα, managers και άλλα τέτοια καλούδια με πράσινα και μπλέ πετιρυλίγματα σαν την παιδεία των αναγκών μας.
σε πείσμα όσων θέλουν να μας πείσουν "ορθολογιστικά" πως με χρηματοδότηση από ΑΕΠ θα παίρνει χρήματα η παιδεία αλλά δεν τολμάνε να πούνε ποιά παιδεία...
Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ -ΕΞΥΠΝΟΥΣ , Η ΜΗ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗ-ΚΡΑΤΟΣ.

Υ.Γ.
1)προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης πρέπει να είναι η παιδεία.
2)η οικονομική πολιτική κάθε κυβέρνησης μπορεί να είναι τέτοια που θα φορολογεί όπως πρέπει αυτούς που πρέπεικαι όχι τους χαμηλόμισθους και τους μικρομεσαίους
3)η δημοκρατικότητα της ΠΑΣΠ φτάνει μέχρι το σημείο να προσπαθεί να ακυρώσει αποφάση συλλόγου χαρακτηρίζοντας παράνομη την γενική συνέλευση φοιτητών.

Anonymous said...

Magepste ton...

Anonymous said...

"το μέλλον μας"

To mellon mas i to mellon twn mellontikwn foititwn? To paron to diko sou vrisketai sto elliniko dimosio (monimws) kleisto panepistimio. Se ligo tha apotelesei parelthon sou kai oxi mellon sou. Ti tha exeis kerdisei apo ayto sou to xrono? Tipota..
An etsi kai oneireyesai kai sto mellon to panepistimio kratise to gia ta dika sou paidia.

"Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ -ΕΞΥΠΝΟΥΣ , Η ΜΗ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ."

Se alles xwres h idiwtikh paidia apeythinetai apokleistika stous exypnous (Harvard, UC, Northwestern, MIT etc. etc.) Stin Ellada protimate ena dimosio panepistimio pou apeythinetai se "exypnous" (an kai me tous vathmous prosvasis simera poly amfivallw gia ayto) tous opoious epeita metatrepei se tempelides kai xazous. Kai min mou peis oti oi megaloepixeirimaties tha desmeysoun ta kefalaia tous stin antioikonomiki tritovathmia ekpaideysi kai tha xeiragwgisoun epeita ti maza (ayto to kanete eseis twra). Sto exwteriko allwste h kyria pigi esodwn twn panepistimiwn einai oi DWREES (endowments) kai oxi ta didaktra.

"η οικονομική πολιτική κάθε κυβέρνησης μπορεί να είναι τέτοια που θα φορολογεί όπως πρέπει αυτούς που πρέπεικαι όχι τους χαμηλόμισθους και τους μικρομεσαίους"

Me 1 ekatomyrio dimosious ypallilous pou na vrethoun ta xrimata gia paideia kai koinwniki pronoia? Apo 3 oikogenies?

Eiste grafikoi kai ektos topou kai xrono. Mazi me sas kai logw tis tromokratias pou askeite tin plirwnoun kai alloi foitites. H dimokratia den sas noiwzei giati an sas enoiaze oute tromokratia tha askousate oute tha metakinousate psifoforous apo sxoli se sxoli