Tuesday, February 27, 2007

ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

Το φοιτητικό κίνημα εισέρχεται στη πιο κρίσιμη καμπή των διεκδικήσεων του. Κι εδώ είναι όπου δεν υπάρχει καμία υποχώρηση αλλά η σύγκρουση με τις επιταγές της κυβέρνησης θα είναι ολική. Συνεχίζουμε δυναμικά και μαζικοποιούμαστε. Η απόφαση και αυτής της εβδομάδας ήταν συνέχιση της κατάληψης μέχρι την επόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου όπου θα πραγματοποιηθεί και νέα Γενική Συνέλευση. 33 ψήφοι υπέρ του κοινού πλαισίου και 14 υπέρ του πλαισίου της ΠΑΣΠ, αλλά και 10 λευκά ήταν το αποτέλεσμα της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

17 comments:

Anonymous said...

An sas fovisei i anergia eite se 4 xronia eite se 14 teleiwsete tipota den tha allaksei!

Tha elega mallon oti na arxiseis na psaxneis gia ti prwti sou douleia sta 35 einai xeirotero

The Transporter said...

Αυτοί που φωνάζουν σε κάθε "συνέλευση" (λέμε τώρα) και μας πιπιλίζουν τα αυτιά για τη δημοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες σε όλους και ανοιχτά πανεπιστήμια άρχισαν να φιμώνουν επισήμως πια κόσμο. Με τη δικαολογία, ότι δεν μπορεί να ενταχθεί σε κανένα πλαίσιο απέρριψαν το αίτημα του Βέγλη να αναπληρωθούν τα χαμένα εργαστήρια του Ε'Εξαμήνου εν μέσω της κατάληψης έτσι ώστε να μην τρέχουμε και να μη φτάνουμε μετά...Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχαν και το θράσος να μην το θέσουν καν υπόψιν της γενικής συνέλευσης των "φοιτητών" του τμήματος, λέμε τώρα...(Μια συνέλευση που ξεκινά όποτε γουστάρουν οι αγωνιστές...λέμε τώρα...)
Ελάτε όλοι τη Δευτέρα στη γενική συνέλευση να ανοίξουμε επιτέλους τη σχολή και να δώσουμε επιτέλους τέλος στον ανελέητο βανδαλισμό που υφίσταται το κτίριο και έχει γίνει κ...χανείο. Ανοίξτε τα πανεπιστήμια !!Ανοίξτε επιτέλους τα πανεπιστήμια που για μερικούς τεμπέληδες παραμένουν κλειστά και απωθούν τη μεγάλη μερίδα των φοιτητών...
Ελάτε να ανοίξουμε όσοι ενδιαφέρεστε πραγματικά για το πανεπιστήμιο τη σχολή! Όλοι στη γενική συνέλευση της Δευτέρας, για να δώσουμε τέλος στη φαρσοκωμωδία!!

Anonymous said...

Επιτέλους ρε παιδιά, ναι, να γίνει μια προσπάθεια να ανοίξει η σχολή και από 'κει και πέρα να δούμε τι κάνουμε...Μόνο αν ανοίξει η σχολή και επιστρέψουν όλοι οι φοιτητές θα δυναμώσει η φωνή μας.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ!!!

Anonymous said...

Είναι πλέον εμφανές ότι οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται στις συνελεύσεις συνιστούν παρωδία δημοκρατικής διαδικασίας. Η (σκόπιμη) καθυστέρηση έναρξης και οι βερμπαλιστικές κορώνες μακράς διαρκείας είναι εμφανές σε τι αποσκοπούν: να τραβήξει όσο γίνεται σε μάκρος η διαδικασία για να φύγουν όλοι οι υπεύθυνοι και πραγματικά εργαζόμενοι φοιτητές. Κι έπειτα να έχουμε να λέμε ότι οι αποφάσεις μας είναι δημοκρατικές.

Αντισταθείτε στον υπόγειο φασισμό και στις δημαγωγικές πρακτικές! Τη Δευτέρα ελάτε στη συνέλευση υποψιασμένοι και μην επηρεαστείτε από τα κόλπα που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας. Φέρτε μέχρι και μεσημεριανό από το σπίτι σας! Δώστε το παρόν και κάντε τη φωνή σας να ακουστεί! Βασίζονται στη διστακτικότητά μας! Μπορούμε να νικήσουμε με τα ίδια τους τα όπλα!

Anonymous said...

Βαθιά πολιτικό το επιχείρημα και μόνο να ανοίξει η σχόλη. Πραγματική θλίψη για την απουσία συνείδησης και συνειδητοποίησης γιατί το σι συμβαίνει στον κόσμου που περιτριγυρίζει κάποιους. όλοι αυτοί που κόπτονται λοιπόν για το «ακαδημαϊκό» τους δικαίωμα, δεν έχουν τον στοιχειώδη νου, ότι η οργή τους κι η αντίδρασή τους θα πρέπει να στραφεί αποκλειστικά εναντίον της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της κι όχι εναντίον «συναδέλφων». Τίποτε από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε αν η κυβέρνηση απέσυρε από την αρχή τα αντεκπαιδευτικά της μέτρα. Άραγε ποιος είναι ο υπαίτιος της όλης κατάστασης;. Επιτέλους βαλτέ το μυαλουδάκι σας να δουλέψει γιατί σας αφορά πραγματικά κι όταν το καταλάβετε ίσως να είναι αργά. Όταν αύριο μεθαύριο θα κλαίγεστε δεξιά κι αριστερά γατί ο εργοδότης σας, σας γαμάει,. Όταν αύριο μεθαύριο θα είστε ο ελαστικότερος του ελαστικότεροι εργαζομένου, μιας και απουσία επιχειρημάτων, πλέον μας λέτε ότι από την διαδικασία των γενικών συνελεύσεων βλάπτονται οι εργαζόμενοι της σχόλης. Όταν το πτυχίο για το οποίο κόπτεστε και θέλετε να πάρετε, υπάρχει κανείς που να μην θέλει;, δεν θα έχει ουσιαστικά καμία αξία, αν και ήδη στον κλάδο αυτόν σταδιακά απαξιώνεται, εφόσον η νόμοι της αγοράς κι ανάγκες της εργοδοσίας το κρίνουν έτσι, όσοι δουλεύουν και πάλι το ξέρουν πολύ καλά. Και ξαφνικά επιπρόσθετα προκύπτει η μεγάλη αγάπη για το κτίριο και η ευαισθησία για πέντε δέκα συνθήματα στους τοίχους. Είναι να γελά κανείς. Μεγαλύτερος βανδαλισμός δεν είναι ότι το κτίριο δεν είναι περιουσία του πανεπιστημίου, μισθώνεται απλά και τα φράγκα καταλήγουν στην εκκλησία;. Πόσα εκατομμύρια άραγε χάνονται έτσι. Αλά ξέχασαν δεν ισοσκελίζουν την απώλεια και την χασούρα από το βάψιμο ενός τοίχου. Επειδή τέτοια κι άλλα πολλά επιχειρήματα βαθιάς πολιτικής σημασίας και ουσίας πρόκειται να ακούσουμε την Δευτέρα κι εγώ με την σειρά μου καλώ τον κόσμο την Δευτέρα να έρθει και να αποδείξει έμπρακτα την μαζικότητα των μέχρι τώρα αποφάσεων και την κλιμάκωση ενός αγώνα πέρα ως πέρα δίκαιου στην πιο κρίσιμη φάση του, καθώς αν γνωρίζεται την Πέμπτη πηγαίνει για ψήφιση ο νόμος πλαίσιο, αλλά προφανώς αυτό δεν σας απασχολεί καθόλου
0ΧΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ(και τη Νίκης αν θέλεται!)

Anonymous said...

Στο τέλος της συνέλευσης θα ακολουθήσει δεξίωση με μπουφέ και μουσική από την συμφωνική ορχήστρα της Πάργας
ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΑΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΦΛΩΡΩΝ

Anonymous said...

Είναι εμφανής η πολιτική πρόταση: κατάληψη και αγώνας μέχρι να αλλάξει το παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης, ώστε να μας βολεύει. Με λίγα λόγια, να βρούμε μια μόνιμη δουλίτσα με μισθό 1500 ευρώ το μήνα χωρίς να έχουμε κοπιάσει καθόλου στη ζωή μας.

Anonymous said...

Όσο κι αν δεν το παραδέχεστε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι προτάσεις σας περνάνε πλέον χάρη στην αδιαφορία της μεγαλύτερης μερίδας των φοιτητών. Αν μια πρόταση την ψηφίζουν 30 άνθρωποι, σίγουρα δεν είναι μαζική. Μη μας γανώνετε τ' αυτιά λοιπόν για τη μαζικότητα των συνελεύσεων. Δε δίνω δίκιο σ' αυτούς που δεν έρχονται να ψηφίσουν και ύστερα γκρινιάζουν, καλά να πάθουν! Και σίγουρα στην αρχή με τις συνελεύσεις των 90 ατόμων, τα πράγματα ήταν μαζικά. Αλλά το αστείο με τη μαζικότητα έχει καταντήσει πλέον γραφικό σε μια αίθουσα που θυμίζει συγκέντρωση οπαδών του Ηρακλή!

The Transporter said...

Είναι πραγματικό σεμινάριο πολιτικών επιχειρημάτων το να παρακολουθήσει κανείς μια από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις, λέμε τώρα...
Αν πραγματικά υπάρχει κάποιος που να νομίζει πως με το να μείνει εσαεί κλειστή σχολή, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους ΜΑΣ, τότε μάλλον πλανάται...
Είναι κρίμα να υπάρχουν τόσο κολλημένα μυαλά τόσο με μία άποψη και με μία μόνο ιδεολογία και να μην είναι ανοικτά σε διάλογο.
Όσοι υποστηρίζουν την κατάληψη για πάντα έχουν καταφέρει να απομακρύνουν και όσα παιδιά είναι από άλλες πόλεις και αυτό είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα από όλα. Που εχει γίνει η σχόλη ένας βρώμικος και τρισάθλιος καφενές για λίγους, αυτό πραγματικά λυπηρό.
Ελάτε να ανοίξουμε επιτέλους τη σχολή και στη συνέχεια σε μια ανοιχτή σχολή και σε μια πραγματικά μαζική συνέλευση να πάρουμε τις αποφάσεις μας. ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΕΛΟΣ!!!!

Anonymous said...

Τι αλλο θα ακουσουμε σε αυτο το μπλοκ ρε παιδια;συμπυκνωνω:η σχολή έχει καταντήσει ένασ βρώμικος καφένές για λίγους όπου οι μειοψηφίες τις σχολής την κλείνουν και αράζουν εκεί γιατί δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν στη ζωή τουσ... Αν είναι δυνατον!!!Όλοι εσεισ οι πανέξυπνοι που νοιάζεστε για τους συμφοιτητές σας ελάτε μια φορά να δείτε τι γίνεται εδώ καθημερινά. Γιατί η απάντηση σε όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι η γκρίνια από τον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση. ανοίξτε επιτέλους λίγο τα μάτια σας.Διαβάζω αυτα που γράφετε και νομίζω οτι ακούω τον Πρετεντέρη και τη Στάη...Δεν έχει νόημα νομίζω να σας ξαναπούμε ποσο σημαντικό ειναι να παλευουμε ολοι μαζι για να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας. Είναι σαν μιλάμε σε τοιχο!Ξυπνάτε ρε!!!!!ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/3 ΣΤΗ 1ΜΜ!!!!

The Transporter said...

Εννοείται πως πρέπει όλοι να παλεύουμε και κανείς δεν το αμφισβητεί και ούτε πρέπει να το αμφισβητεί αυτό. Τώρα το τι ακριβώς προσφέρει το να μένει κλειστή η σχολή για 8 εβδομάδες άδεια από φοιτητές στον αγώνα δυσκολεύομαι πολύ να το καταλάβω.
Εν πάσει περιπτώσει μακάρι να ξαναγίνει μια πραγματικά μαζική συνέλευση τη Δευτέρα που να αρχίσει στη 1 όπως είναι προγραμματισμένη και όποιο αποτέλεσμα βγει θα είναι αποδεκτό. Μπορεί όχι σεβαστό, αλλά αποδεκτό σίγουρα...
Καληνύχτα και καλή τύχη!

The Transporter said...

Εννοείται πως πρέπει όλοι να παλεύουμε και κανείς δεν το αμφισβητεί και ούτε πρέπει να το αμφισβητεί αυτό. Τώρα το τι ακριβώς προσφέρει το να μένει κλειστή η σχολή για 8 εβδομάδες άδεια από φοιτητές στον αγώνα δυσκολεύομαι πολύ να το καταλάβω.
Εν πάσει περιπτώσει μακάρι να ξαναγίνει μια πραγματικά μαζική συνέλευση τη Δευτέρα που να αρχίσει στη 1 όπως είναι προγραμματισμένη και όποιο αποτέλεσμα βγει θα είναι αποδεκτό. Μπορεί όχι σεβαστό, αλλά αποδεκτό σίγουρα...
Καληνύχτα και καλή τύχη!

The Transporter said...

Και για να μην ξεχνιόμαστε και για να μην παρεξηγούμαστε : Δεν είναι σε καμία περίπτωση θέμα πανέξυπνου ή βλάκα, μάγκα ή φλώρου. Απλώς είναι ριζικά διαφορετική αντίληψη σχετικά με την αξιοποίηση του μέσου της κατάληψης. Αυτά!

The Transporter said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

ρε, την παλεύετε;;;
κάθεστε επί 8 εβδομάδεσ στο σπιτάκι σας και κατηγορείτε ποιον, όσους κοιμούνται σε τραπέζια, όσους κάθε μέρα τρέχουν σε όλες τις γωνιές της πόλης για να ενημερώσουν τον κόσμο, όσους δεν έχουν ξεκουραστεί μια μέρα, όσους κοντεύουν να πάθουν καρκίνο από τα δακρυγόνα που τρώνε στη μαπα στις πορείες, αυτούσ που έχουν απέναντί τους ειδικούς φρουρούς και πυροβολισμούς.
το να μην συμμετέχεις στον αγώνα δεν σε κάνει κάποιον που έχεις απλά διαφορετική άποψη, σε κάνει κάποιον που στηρίζεις τις επιλογές του κεφαλαίου, και αυτό σημαίνει δύο πράγματα, ή ότι είσαι βολεμένος, ή ότι ελπίζεις να τη βολέψεις. στην πρώτη περίπτωση καλά κάνεις, θα μας βρίσκεις μια ζωή απέναντί σου. στην δεύτερη περίπτωση να σε πληροφορήσω ότι οι θέσεις για το βόλεμα είναι λίγες και είναι ήδη πιασμένες από την πρώτη κατηγορία.
επίσης, γιατί να μην πέρνουμε 1500€ από εσένα θα τα κλέβουμε ή θα τα πέρνουμε από τη δουλειά μας. γιατί πρέπει εγω, εσύ, όλοι να δουλεύουμε σαν σκυλιά για να τα τρώνε 5 μαλάκες;;; Τι να κάνουμε όμως, για να μην μασ κλέβουν τον κόπο μας πρέπει να παλέψουμε, δεν θα μας χαριστούν αυτοί που έχουν την εξουσία!!!
το χειρότερο είναι ότι στη νίκη θα έρθεις να πανηγυρίσεις και εσύ και θα την γευτείς και τα 1500€ που θα κερδίσουμε με τις καταλήψεις μας σήμερα και τις απεργίες μας αύριο, θα τα πάρεις και θα κάνεις και τον έξυπνο που τα πήρες χωρίς να αγωνιστείς! αυτό είναι ΑΛΗΤΕΙΑ!!!

Anonymous said...

http://www.nationmaster.com/graph/edu_pro_of_18_yea_old_in_ter_edu-proportion-18-year-olds-tertiary

Deite poia einai i prwti xwra sti lista!

Anonymous said...

"το χειρότερο είναι ότι στη νίκη θα έρθεις να πανηγυρίσεις και εσύ και θα την γευτείς και τα 1500€ που θα κερδίσουμε με τις καταλήψεις μας σήμερα και τις απεργίες μας αύριο, θα τα πάρεις και θα κάνεις και τον έξυπνο που τα πήρες χωρίς να αγωνιστείς!"

Re anidee anoixe kanena vivlio prin na ekfereis tetoies apopseis. Nomizeis oti to kratos exei ti dynatotita na moirazei xrima epeidi kapoioi grafikoi vgainoun stous dromous. Oi poroi pou exei ti dynatotita na diaxeirizetai to kratos einai dedomenoi kai exartountai apo to apotelesma tis diki sou kai ti dikis mou douleias. Oi agwnes den kerdizontai me katallipseis kai apergies alla ME DOULEIA!

Oso yparxoun toso aergoi entws dimosiou kai toso mikri epixeirimatikotita toso pio dyskolo tha einai na mporesoun vrethoun ta 1500 eyro gia na dothoun se ikanous ptyxiouxous. Gia ton idiwtiko tomea: ekei yparxei i isoropia timis zitisis. Me tosa ypsila pososta 18 xronwn (77%! me deytero to belgio 33%) stin tritovathmia ekpaideysi kai toso xamili poiotita panepistimiwm kanenas idiwtis den tha vrethei diathetimenos na plirwsei gia tis metries ikanotites tous pou vriskontai se yperafthonia.

Apo oti katalava eseis oi foitites antexousiastes exete idi arxisei na oneireyeste douleia sto dimosio (asxeta an ayto ypotithetai oti einai enanti twn pistevw sas). H pronoia vlepete kai i frontida pou parexei to dimosio stous rathymous ypallilous tou den sygkrinetai me aytes opoioudipote idiwti. Elpizw kapoios na sas xalasei to orama to dimosiou ws katafygio tempelidwn.