Monday, January 29, 2007

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Παρά τις αφορισμούς τα ειρωνικά σχόλια και τις απαξιωτικές κρίσεις, περί φθοράς καταλαγιασμού του κινήματος κι άλλα συναφή από την παράταξη της ΠΑΣΠ, μιας και στην σχολή μας δεν υπάρχει ΔΑΠ(πρωτοτυπούμε…), οπότε κάποιος θα πρέπει να αναλάβει και αυτόν τον ρόλο, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η τέταρτη και πιο μαζική συνέλευση, για τα δεδομένα της σχολής μας πάντα από την έναρξη του 2007 και ταυτόχρονα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Το αποτέλεσμα συντριπτικό, υπέρ του κοινού πλαισίου το οποίο συνδιαμορφώνεται από την ΕΑΑΚ, την ΠΚΣ, την Πρωτοβουλία Γένοβα, το Δίκτυο κι ανένταχτους φοιτητές. 64 ψήφοι έναντι 36 που έλαβε το πλαίσιο της ΠΑΣΠ, κι ανανέωση της κατάληψης μέχρι την Δευτέρα Φεβρουαρίου, όπου στις 12.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική συνέλευση
Παράλληλα πέρασε ομόφωνα από την γενική συνέλευση του τμήματος ψήφισμα υπέρ της αποφυλάκισης των τριών συλληφθέντων της 6ης Μαϊου κι αλληλεγγύης στους δύο απεργούς πείνας Ταράσιο Ζαντορόζνι και Γεράσιμο Κυριακόπουλο
Ακολούθησε συμβολικός δεκάλεπτος αποκλεισμός της οδού Εγνατίας στο ύψος της Ι. Δραγούμη, στα δύο ρεύματα εναλλάξ, όπου φωνάχτηκαν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης κι εναντία στο νόμο πλαίσιο, αλλά και συμπαράστασης στους απεργούς πείνας. Τέλος υπήρξε παρέμβαση και στην Καμάρα, με μέλη του συλλόγου, να αναρτούν πανό και στράτσα με συνθήματα ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 και την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.

7 comments:

Anonymous said...

εγω γραφω για να σας πω οτι ειχα ενα τεραστιο κολλημα με το τμημα σας και με τη θεσσαλονικη.αξιζει πιστευετε;μιληστε μου λιγο για το τμημα σας.τα μαθηματα,τους καθηγητες,τους φοιτητες.μην πειτε μονο καλα.την αληθεια πειτε.γιατι μου χει μεινει απωθημενο.εγω παντειο σπουδαζω.
καλη συνεχεια με τις καταληψεις!
α επισης γνωριζετε αλλους φοιτητες που εχουν μπλογκ;

Anonymous said...

Φίλε ανήσυχε, μάλλον περισσότερο κόλλημα με την Θεσσαλονίκη πιστεύω ότι έχεις, οπότε μην ανησυχείς για την σχολή. Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον, αν και πάλι αυτό είναι υποκειμενική κρίση, ενώ ταυτόχρονα, το τι έργο παράγεται ή το πόσο μπορείς να μάθεις κάτι είναι τελείως προσωπικό θέμα και ταυτόχρονα έχει να κάνει με την όρεξη και την διάθεση του καθηγητή. Παράλληλα για να σου δώσω μία εικόνα, έστω και χωροταξική, η σχολή μας είναι αποκομμένη από τα υπόλοιπα πανεπιστήμια, είναι στο εμπορικό κέντρο της πόλης και περισσότερο μοιάζει με φροντιστήριο. Πάντως όπως και να έχει το πράγμα θα περνούσες φαντάζομαι καλά από όλες τις απόψεις στην πόλη και σίγουρα θα βρισκόσουν στην κατάληψη όπως κι εμείς.
*Μικρές λεπτομέρειες που τουλάχιστον εμένα μου έκανα εντύπωση. Το κτίριο ανήκει στο Άγιο όρος και το νοικιάζει το ΑΠΘ, δεν ξέρω ‘γω πόσο και τις κόλες για να δώσουμε μαθήματα τις αγοράζουμε εμείς γιατί στα δεκαπέντε χρόνια που λειτουργεί η σχολή, μπορεί και παραπάνω, δεν έχει εγκριθεί σχετικό κονδύλι.
**Blog ατομικά δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι κι άλλες σχολές έχουν blog στα οποία ενημερώνουν τις κινήσεις και την πορεία των καταλήψεων. Μπορείς να τα δεις στον συνοπτικό πίνακα που βγάζει το www.edopolytexneio.org και το www.athens.indymedia.org

Anonymous said...

ok
πειτε κι΄αλλα.και κανενα αρνητικο.οχι μονο θετικα.
εχετε ιμειλ παιδιων που σπουδαζουν εκει;

Anonymous said...

εγω θα διαφωνίσω με τον απο πάνω. το τμήμα ειναι ψιλό για τον πούτσο. η ιστορία που μαθαίνουμε είναι επιπέδου γυμνασίου στην καλύτερη και πολύ πιο αντιεπιστημονική (μας μαθαίνουν ότι ο ΕΛΑΣ ήταν μια μειοψηφία, ένα πράγμα σαν τουσ καταληψίες σήμερα, για να έχεις μια ιδέα, και κάτι τραγουδάκια για την Πόλη που χάσαμε από τους τούρκους). πολιτικές επιστήμες εγώ ήξερα πιο πολλά από τον καθηγητή!!!! ο οποίος παρεπιπτόντως είναι πολύ αντικειμενικός, μας μαθαίνει ότι μόνο καπιταλισμός μπορεί να υπάρξει σαν πολιτικό σύστημα και όλα τα άλλα είναι μαλακίες (κατά λέξη). στην οικονομία τα βιβλία μας βρίζουν το κράτος πρόνοιας που δεν αφήνει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν κλπκλπκλπ σε αντίθεση με εσάς τέλος, δεν έχουμε ούτε ένα μάθημα πολιτισμού!!!! να δω τι σκατά δημοσιογράφοι θα βγουν από εδώ μέσα! επίσης, άμα δεις κάτι φρούτα που κάνουν μάθημα, θα πιστέψεις ότι είμαστε ένα μεγάλο πείραμα ψυχολογίας, γιατί οι τύπισσες δεν είναι καλά στο μυαλό τους!!!! αυτά!

Unknown said...

Φίλε τι σε ανησυχεί η ΠΑΣΠ; Είναι αλήθεια ότι η κατάληψη, δηλαδή η κατ' ουσία εγκατάληψη της Πανεπιστημιούπολης, δεν είναι το καταλληλότερο μέσο αγώνα. Ανοίξτε τις σχολές και μετά κάνετε ότι θέλετε. Μην προσέρχεστε στα μαθήματα! Αλήθεια η στάση της ΠΚΣ δεν σου κάνει εντύπωση; Πέρυσι που ήταν; Διακοπές στη Μύκονο με τους ομοιδεάτες της ΔΑΠίτες! Η ΠΑΣΠ πρωτοστατούσε όμως στους αγώνες. Μην μηδενίζεις λοιπόν την παράταξη που στήριξε τις κινητοποιήσεις εξ αρχής.

Anonymous said...

Αυτό που πολλοί δεν έχουν καταλάβει είναι πως το άσυλο που τόσο διατείνονται ότι τους κόφτει είναι αυτό που επιτρέπει στον κάθε καθηγητή να εκφραστεί ελεύθερα και να υποστηρίζει όποια γνώμη θέλει, ακόμα και με ανορθόδοξο τρόπο. Τώρα, αν αυτή η γνώμη θίγει ορισμενους, ας μάθουν να δέχονται τη διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό.

Επίσης, καλό θα είναι να καταλάβουμε κάποτε ότι το πανεπιστήμιο δεν έχει σκοπό να μεταδώσει τη σίγουρη γνώση, αλλά να παρακινήσει σε αμφισβήτηση πολλών πραγμάτων που ενδεχομένως θεωρούνται από κάποιους (λίγους ή πολλούς δεν έχει σημασία) ως αυταπόδεικτες αλήθειες. Ο καθένας σχηματίζει τη δική του γνώμη και ακολουθεί τη θεωρία που αυτός προτιμά για να πορευτεί. Ας μη βιαστούμε να καταδικάσουμε κάποιους ανθρώπους επειδή απαξιώνουν τη θεωρία που εμείς ασπαζόμαστε και ας σκεφτούμε προς στιγμήν το ενδεχόμενο να έχουν κάποιο δίκιο. Αλλά να το σκεφτούμε σοβαρά, όχι βάσει των αμετακίνητων απόψεών μας. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Ερμηνείες υπάρχουν πολλές και ισχυρισμοί τύπου "εγώ γνωρίζω περισσότερα" είναι μάλλον αστείοι. Ας σοβαρετούμε λίγο και ας ανοίξουμε τόσα\ο δα το μυαλό μας στο διαφορετικό.

Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....