«Το ποτάμι πίσω δε γυρνά» και δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό και στην περίπτωσή μας. Έτσι η απόφαση της γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη παραμένει αγωνιστική. Κάτι που σημαίνει πως η κατάληψη της σχολής συνεχίζεται μέχρι την επόμενη Τρίτη 28 του Φλεβάρη όπου και θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική συνέλευση
Thursday, February 22, 2007
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
16 comments:
Συνάδελφοι,
Επειδή ο ίδιος βλέπω ότι δεν έχει διάθεση να παρέμβει, παράθετω αυτούσιο το κείμενο από το blog ενός πρώην συμφοιτητή μας κι ας με συγχωρέσει γιατί τον βάζω άθελα του στο δημόσιο διάλογο.
(από τo http://aspiotislive.blogspot.com)
"Στον αλησμόνητο Εξορκιστή και σε κάθε αντίστοιχη ταινία υπάρχουν κάποια αντικείμενα και φράσεις κλισέ που οι δαιμονισμένοι δεν αντέχουν να βλέπουν ή να ακούν.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους ντελάληδες της Αριστεροφροσύνης στην Ελλάδα. Αν κάνεις το λάθος και τους εκστομίσεις φράσεις όπως «ιδιωτικό» (ξου ξου), «ανταγωνιστικότητα» (ί ί ί ίιιί) ή «αξιολόγηση» (λιποθυμία α λα Ζουμπουλία) τους βλέπεις να πρασινίζουν από το κακό τους, να βγαίνουν αφροί από το στόμα τους, να παθαίνουν κρίσεις επιληψίας και παρατεταμένης υστερίας. Αν μάλιστα είναι και πασόκος όποιος τολμήσει να τους πει αυτές τις βαριές κουβέντες τότε μπορεί να τους δεις να κατέβουν τις σκάλες με πόδια και χέρια γυρισμένοι ανάποδα (σκηνή που μόνο στην τελευταία version του Εξορκιστή με τα Director’s Cut παίχτηκε καθώς θεωρήθηκε πολύ τρομακτική στην original έκδοση).
Εντάξει, η Μαριέττα είναι δυστροπική κι έχει ένα ύφος παλιάς δασκάλας του ’60. Δεν έχει καταλάβει ότι με μαύρο δερμάτινο παλτό, μαύρα γυαλιά και μαύρα δερμάτινα γάντια, της λείπει μόνο μυστάκιον και μαστίγιο για να ολοκληρώσει την αισθητική μεταμφίεση για το πάρτυ των νοσταλγών. Αδικεί τον εαυτό της, δεν έχει πολιτική ευλυγισία και χάνει τις εντυπώσεις.
Έπειτα, κάθε νέος ονειρεύεται τους Μάηδες και τα Πολυτεχνεία της γενιάς του. Και κάνει χαβαλέ νομίζοντας ότι αμφισβητεί το «σύστημα». Και μια μερίδα επαγγελματιών συμμάχων των επαναστατημένων νέων είναι πάντα έτοιμη να καπελώσει τον αυθορμητισμό της εξέγερσης.
Ως εδώ όμως, παραπήγε το αστείο, το κόστος παραείναι μεγάλο. Αμφισβήτηση είναι να αμφισβητείς δομές και νοοτροπίες και να κάτσεις σοβαρά να συζητήσεις και ν’ αποφασίσεις για το ζητούμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Η παιδεία μας ναυαγεί και τα πανεπιστήμια μας τα ζηλεύουν μόνο τα πανεπιστήμια της Μποτσουάνα. Υπερβολή, ναι, αλλά υπάρχει κάποιος να πει ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο πάμε καλά στην παιδεία; Οι πιο πολλές σχολές δεν είναι πανεπιστημιακές σχολές, είναι καφενεία. Τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται σε απαξίωση και παράγουν ανεργία. Υπάρχει μια αντικειμενική και οφθαλμοφανής αναντιστοιχία ανάμεσα στα προϊόντα της ανώτατης εκπαίδευσης και στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Και η περίφημη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά νοείται στην Ελλάδα ως συντήρηση κάποιας τοπικής αγοράς από μερικούς δυστυχείς φοιτητές ανύπαρκτων εκπαιδευτικών αντικειμένων σε κάποια επαρχιακή πόλη.
Θα περίμενες να αντιδράσουν πολλοί σ’ αυτήν την κατηφόρα. Πρώτα, η κοινωνία, γιατί τα χρήματα που δίνει για τη «δημόσια δωρεάν παιδεία» πάνε στράφι. Ο Έλληνας φορολογούμενος χρηματοδοτεί την επίφαση μιας μόρφωσης που απέχει πολύ από τις ανάγκες της εποχής μας. Έπειτα, η περιβόητη κάστα της πανεπιστημιακής κοινότητας, μιας και τα πτυχία είναι χαρτιά χωρίς νόημα και το επάγγελμα του καθηγητή χάνει ολοένα το όποιο κύρος του.
Αλλά αντί γι’ αυτό έχουμε μονίμως μια κόντρα με στόχο να μην αλλάξει τίποτα. Ζούμε το πρώτο φοιτητικό κίνημα από καταβολής φοιτητικών κινημάτων το οποίο αγωνίζεται όχι για να αλλάξει κάτι, αλλά για να μην αλλάξει τίποτα. Οι νέοι θέλουν να περνούν όλοι και εύκολα στο πανεπιστήμιο και μετά αντίστοιχα εύκολα, γρήγορα και χωρίς καμιά εξειδίκευση να τελειώσουν τις σπουδές και να βρουν άμεσα μια καλή δουλειά για να βολευτούν δουλεύοντας λίγο. Για στάσου. Ποια σοβαρή επιχείρηση θα ανοίξει τα ταμεία της για να προσφέρει θέση και καλό μισθό σε κάποιον με γενικές γνώσεις και πτυχίο αποκτημένο από το κυλικείο της σχολής του; Πόσους μαλάκες ψάχνουμε οι νέοι; Το μόνο που μας σώζει είναι ότι η έννοια σοβαρή επιχείρηση σπάνια συναντάται στην Ελλάδα.
Και οι καθηγητές με τη σειρά τους δεν πρέπει να κρίνονται; Άιντε, βολέψαμε τον κώλο μας σε μια καρέκλα και δεν τον κουνάμε ούτε για χέσιμο; Γιατί όλοι να κρίνονται στη δουλειά τους και αυτοί όχι; Μόνιμοι κι αυτοί στην αιωνιότητα; Δεν είναι ντροπή για τον πανεπιστημιακό που πρέπει να διδάσκει ήθος και αξιοκρατία να βολεύεται στη σιέστα κάτω από το σομπρέρο του δημοσίου υπαλλήλου;
Υπάρχει δημοκρατία χωρίς αξιοκρατία, αξιολόγηση και λογοδοσία για το πού σπαταλούνται τα χρήματα που πληρώνουμε όλοι; Ή μήπως υπάρχει ένας μυστήριος ισοπεδωτικός σοσιαλφασισμός με αριστερές και κοινωνικές προφάσεις, που μόνο σκοπό έχουν να μας υπνωτίσουν όλους και κάποιοι να συνεχίσουν ανενόχλητοι να τρώνε τα λεφτά μας;
Ναι, το δημόσιο πανεπιστήμιο (η δημόσια παιδεία γενικότερα) πρέπει να είναι ακρογωνιαίος λίθος ενός δημοκρατικού κράτους. Τη δημόσια παιδεία πρέπει να την στηρίξουμε με περισσότερα κονδύλια και να την κάνουμε ανταγωνιστικότερη αξιολογώντας την, αλλάζοντας ό,τι αποφασίσουμε μετά από διάλογο πως δε μας αρέσει. Απλά πράγματα. Η πολιτεία να τα κάνει καλύτερα τα δημόσια πανεπιστήμια, γι’ αυτό ψηφίζουμε κυβερνήσεις και πληρώνουμε φόρους.
Όμως, άλλο αυτό και άλλο τα μη κρατικά ή ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι σχεδόν 2007, γύρω μας υπάρχει ένας παγκοσμιοποιημένος κόσμος γεμάτος ελευθερία επιλογών και μόνο σε κοινωνίες τύπου Ταλιμπάν νοείται συνταγματική απαγόρευση όπως το άρθρο 16. Ας μην παραμυθιαζόμαστε. Όποιος δεν περάσει σήμερα στο κρατικό ελληνικό πανεπιστήμιο και θέλει να σπουδάσει ή θα πάει στα Deree, στα DEI ή σε κάποιο ΙΕΚ αμφιβόλου αξίας, ή θα πάει στην Αγγλία, την Ιταλία ή τη Βουλγαρία ξεζουμίζοντας τον ιδρώτα του μπαμπά του. Εκτός αν Παπαρήγα και Αλαβάνος προτείνουν να κλείσουμε και τα σύνορα και να τουφεκίζουμε όποιον Έλληνα νέο προσπαθήσει να διαφύγει για να σπουδάσει στους «καπιταλιστές».
Όσοι στηρίζουν σήμερα την αποκλειστικότητα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης ή είναι αφελείς ή βολεμένοι και μας λένε παραμύθια για να αφήσουν την κατάσταση όπως είναι. Να μην αλλάξει τίποτα σε έναν τόπο όπου όλοι διεκδικούν να έχουν δικαιώματα και καμιά υποχρέωση, αφού κάποιο κράτος πρέπει να αναλαμβάνει τη ζωή τους όλη. Να μη γίνουν μη κρατικά πανεπιστήμια όχι για να γίνουν καλύτερα τα δημόσια, αλλά για να μην υπάρξουν πανεπιστήμια καλύτερα από τα δικά τους. Κι ας τα έχουν κάνει σκατά τα δημόσια, να μην προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε, γιατί σε καλύτερα πανεπιστήμια αυτοί πιθανόν να μη χωράνε.
Λυπάμαι, αλλά έχουμε μετατραπεί σε μια βαθύτατα συντηρητική, σχεδόν ακίνητη, κλειστή και αγκυλωμένη κοινωνία με φόβο, υστερία και αντίδραση κόντρα σε καθετί που προσπαθεί έστω να αλλάξει κάτι, να το βελτιώσει. Κι ας κλαιγόμαστε διαρκώς πως με τίποτα δεν είμαστε ικανοποιημένοι, πως τίποτα δε μας αρέσει.
Η κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει ν’ αλλάξει χωρίς καθυστέρηση. Γιατί τη σημερινή κατάντια την πληρώνουν πρώτιστα οι κοινωνικά ασθενέστεροι. Το πανεπιστήμιο ήταν παραδοσιακά η πόρτα των λαϊκότερων στρωμάτων σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι άνθρωποι σπούδαζαν για να προκόψουν και αυτό οι φτωχότεροι το έχουν περισσότερη ανάγκη από τους άλλους. Οι άλλοι μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε όποια πανεπιστήμια της οικουμένης γουστάρουν, αλλά και αυτούς γιατί να μην προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε στην Ελλάδα και να τους οδηγήσουμε σε αναγκαστικό εξωστρακισμό;
Κρατικά και μη κρατικά, τα πανεπιστήμια πρέπει να προσαρμοστούν στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, να γίνουν ανταγωνιστικά και αποτελεσματικά, κι αυτό για να διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις κοινωνικής προκοπής και στο τελευταίο παιδί του τελευταίου πολίτη αυτής της χώρας.
Κι ας χαλάσουμε τη ζαχαρένια και τις αρπαχτές όσων φωνάζουν ότι βλέπουν γύρω τους παντού μπαμπούλες…"
Είμαι σίγουρη ότι ο ίδιος θα χαρεί να ακούσει τις απόψεις σας στο blog του.
Ti egine re aristeroulides? Pou exafanistikate k den exete na kanete kanena sxolio? Mipws epeidi einai Paraskevi k simera den kanete agwna, giati exei eksodo apopse?
"Εκτός αν Παπαρήγα και Αλαβάνος προτείνουν να κλείσουμε και τα σύνορα και να τουφεκίζουμε όποιον Έλληνα νέο προσπαθήσει να διαφύγει για να σπουδάσει στους «καπιταλιστές»."
H koroula tis papariga sto deree einai. Kai exei to thrassos na milaei kata idiwtikwn panepistimiwn kai kata twn amerikanwn
δειτε και το δικο μου κειμενο απο το μπλογκ μου
http://anisixos.blogspot.com/2007/02/blog-post_13.html
Με τη Μαρια την ασχημη δεν προκειται να ασχοληθω γιατι το θεωρω ενα ακομη τηλεοπτικο σκουπιδι.Επισης θεωρω την ιδια οχι ασχημη (οι αλλες τοτε τι ειναι;) αλλα απιστευτα ηλιθια.
Τελος παντως,εγω για την παιδεια την ασχημη θα μιλησω παλι.
Οπως χαρακτηριστικα μου ανεφεραν περασε παλι το πλαισιο καταληψης "μετα απο μια επεισοδιακη και τραγελαφικη συνελευση".Οπως γινεται φανερο,στις συνελευσεις αυτες αποφασιζει η μειοψηφια.Δεν ετυχε να βρεθω σε καποια συνελευση τελευταια,επειδη με εχει ξενερωσει τρομερα η ολη κατασταση,αλλα νομιζω πως το οτι οι καταληψεις υποκινουνται απο τους λιγους ειναι αντικειμενικη αληθεια.
Γενικα εχει πεσει λιγο ο ενθουσιασμος που υπηρχε τον Ιουνιο.Τοτε υπηρχε ενα μαζικο κινημα απο ολες τις σχολες και ολα τα μεσα μαζικης ενημερωσης εδιναν μεγαλη βαρυτητα στο ζητημα.Τωρα εχει κουρασει πια αυτη η κατασταση.Εμεις οι φοιτητες δεν θελουμε να συνεχισουμε ετσι.Με το αγχος και την αμφιβολια.Καποιοι δεν εχουν δωσει ουτε ενα μαθημα,και χρωστανε πολλα.Μπορειτε να ερθετε στη θεση τους;Επισης καταλαβαινετε οτι με τις καταληψεις καταφερνετε να κανετε το πανεπιστημιο να πεσει πολυ χαμηλα στα ματια των μεγαλων;Και τελος παντως γιατι αντιδρατε σε κατι το οποιο ουτε εχει γινει ακομα ουτε γνωριζετε την εκβαση του;Ο νομος πλαισιο εχει μετατοπιστει για αργοτερα την Ανοιξη ενω θα προυπαρξει καποια συζητηση αν δεν κανω λαθος για να αποφασιστει αν θα φηφιστει,δηλαδη αν θα αναθεωρηθει το αρθρο.Ενας διαλογος δε μπορει να υπαρξει;
Σημερα ο Λαζοπουλος ειχε καλεσμενους φοιτητες ακομα και μαθητες για το φλεγον θεμα της παιδειας.Συνθηματα,ξυλινος λογος,ισοπεδωτικα σχολια,φοιτητες και μαθητες εχουν καταντησει εξαιρετικα προβλεψιμοι.Οχι πως δεν εχουν δικιο.Και τα σχολεια ειναι χαλια,και οι καταληψεις γινονται για το κοινο καλο,και τα μμε δεν ειναι παντα αντικειμενικα αλλα οι δηλωσεις τους ειναι πολυ ξενερωτες.Ο δε Λαζοπουλος παιζοντας το δημοσιογραφος,κανει με τετοιο τροπο τις ερωτησεις που οδηγει σε προβλεπομενες απαντησεις.
Παραπληροφορηση στα δελτια, ξερες ειδησεις στις εφημεριδες,ανιαρες αναλυσεις πανεπιστημιακων στα εντυπα,και ολο τα ιδια και τα ιδια απο τους φοιτητες.Πουθενα κατι πρωτοτυπο.Λογικο ειναι που θελω οπως και πολλοι αλλοι φοιτητες να απεχουν απο ολο αυτο γιατι εχει κουρασει.Και μας εχει προκαλεσει πολλα προβληματα.Τελικα ειναι αποριας αξιο αν φταιει η κυβερνηση,το συστημα,οι φοιτητες.Κατηγορουν το πανεπιστημιο για τα χαλια του, αλλα δεν ευθυνεται αυτο που καποιοι φοιτητες αποφασιζουν να κλεισουν τις πορτες του.
Συμβαινει να παρατηρειται πληρης απαξιωση απο μερικους.Απαξιωση των παντων.Τα σχολεια ειναι χαλια,τα πανεπιστημια χαλια,οι καθηγητες,οι πολιτικοι, ακομα και οι φοιτητες, που μερικοι λενε οτι τους νοιαζει μονο το φραπε και το ταβλι(περιεργο, γιατι αντι αυτου κατεβαινουν στους δρομους).Ισοπεδωτικα σχολια για τους παντες που σχετιζονται με την εκπαιδευση.Το ιδιο βεβαια ισχυει και για αλλα επαγγελματα.Ολοι οι δημοσιογραφοι ειναι χαλια κτλ
Με τετοια ισωπεδωτικα σχολια πως θα γινουν αλλαγες;Το εκπαιδευτικο συστημα εχει παρα πολλα στραβα, και αυτο εγω το ξερω πολυ καλα εγω γιατι αυτα με ταλαιπωρουν ακομα και αυτα βλεπω συνεχως μπροστα μου οσο και να προσπαθω να το δικαιολογω καμια φορα.Αλλα δε μπορει να μην ακουγεται τιποτα θετικο.Απο τη μια οι φοιτητες θελουν να περισωσουν το (χαλια) δημοσιο πανεπιστημιο και απο την αλλη μονο αποδοκιμαστικα εκφραζονται γι'αυτο.Με το να μην ιδρυθουν ιδιωτικα αυτο δε συνεπαγεται αμεση βελτιωση των δημοσιων.Απο που και ως που;Αυτες οι αλλαγες επρεπε να τις ειχαμε επιδιωξει με καταληψεις ολα αυτα τα χρονια και οχι τωρα για να καταφερουμε το αντιθετο,δηλαδη να μην αλλαξει τιποτα.Και τελος παντως αν δεν ιδρυθουν τωρα ιδιωτικα πανεπιστημια θα γινει στο μελλον.Δε θα μεινει απ'εξω η Ελλαδα.Καλα κανετε που ειστε αντιθετοι αλλα να ξερετε πως απο τον κανονα δε θα ξεφυγει η οπως και να το κανουμε ευρωπαικη χωρα μας.Και σε τι θα διαφερει ενα επονομαζομενο κολλεγιο αν γινει πανεπιστημιο;Η δομη του ιδια θα μεινει.Οπως και ο αριθμος σπουδαστων του.Και που ειναι το κακο αν ιδρυθει ενα επιπλεον ιδιωτικο πανεπιστημιο με σχολες οπως ιατρικη και αρχιτερτονικη;Αυτο σαφως θα σταματησει τον ξενιτεμο στα ξενα πανεπιστημια αν και αυτο δεν ειναι παντα αναγκαστικη λυση αλλα συνειδητη επιλογη.Διοτι και ιδιωτικα πανεπιστημια να ιδρυθουν εδω,δε θα εχουν το επιπεδο των ξενων οπως το χαρβαρντ.
Τελος επειδη ο τιτλος ειναι "παιδεια η ασχημη" μαλλον ακυρος ειναι καθως μονο για παιδεια δε μιλησα,οπως και δε μιλαει κανεις,ειτε δημοσιογραφος,φοιτητης ειτε απλος πολιτης.Οταν μιλαμε για καταληψεις,ιδιωτικα πανεπιστημια,χασιμο εξεταστικων,χρωστουμενα μαθηματα,τοτε δε μιλαμε για παιδεια.Μιλαμε για ενα συστημα.Μιλαμε για πολιτικη.Μιλαμε για διαδικαστικους μηχανισμους για την αποκτηση ενος πτυχιου που πρεπει οπωσδηποτε να συνδεεται με την αγορα εργασιας.
Δεν ειναι η παιδεια ασχημη.Η παιδεια ηταν και θα ειναι παντα ομορφη.Εσεις (αναφερομαι σε οποιονδηποτε) την ασχημαινετε και την υποβιβαζετε.
Γί'αυτο, ισως τελικα την παιδεια την αποκτα κανεις μονος, η καλυτερη με δικη του θεληση.Αμα περιμενουμε απο το συστημα...
επισης ηθελα να ρωτησω το ζητημα της αναθεωρησης του αρθρου 16 εχει ληξει;
ο νομος-πλαισιο μπορει να αποσυρθει;αν οχι ποιο το νοημα των καταληψεων;
Κι είναι να απωρεί κανείς . Ακούω τις αγανακτισμένες φωνές στις συνελεύσεις, τα διαβάζω κι εδώ ακούω τους Τράγκες να γαβγίζουν στις τηλεοράσεις, περιστοιχίζομαι από φοβερές και φαντάσματα. Η μεγαλύτερη φοβία πάντα είναι η εσωστρέφεια σε πράγματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνία. Κι αυτός ακριβώς ήταν το στοίχημα από τον Μάιο που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις. Τον Ιανουάριο τα πράγματα πιο ώριμα το άνοιγμα επιχειρήθηκε είναι δύσκολος ο δρόμος όμως και τα σκυλιά λιτά πάντα. Δεν πειράζει θα τον περπατήσουμε. Αυτό όμως που αναρωτιόμουν από την αρχή, ως μία σύντομη ματαιότητα είναι αν όντως πετυχαίνεις όταν επανελλημένα δεν σε καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να σε καταλάβουν. Κανείς δεν έχει καμία απαίτηση από καμία εξουσία θα ήταν ίσια οξύμωρο η κατανόηση των κρατούντων και των κυριάρχων. Αυτοί πάντα οπισθοχωρούν με τον φόβο κι αυτό είναι η επανάσταση( για όσους θέτουν ζητήματα). Δεν θέλω όλοι να είναι μαζί μου θέλω όμως να με ακούνε όπως κι εγώ ακούω τόσα χρόνια τις φωνές μεταλλαγμένες και μετουσιωμένες σε χιλιάδες πρόσωπα παραστάσεις απεικονίσεις, βιώσεις. Κι αυτό είμαι το σύστημα πολύπλευρο υλικό μα και ανθρώπινο τουλάχιστον από βιολογικής άποψης. Τα επιχειρήματα δεν στέρεψαν μέρα με την μέρα γίνονται ακόμη πιο αυτονόητα τα αυτονόητα , εκεί που οι γλώσσες βγάζουνε μαλλιά μα αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι όταν βλέπω άψυχα εικοσάχρονα κορμιά την προβολή των αυριανών μου αντιπάλων. Διάλεξαν από τώρα το στρατόπεδο και με μανία υπερασπίζονται το αυριανό τους ξεροκόμματο, αλλά και να μου πάρουν ακόμη και το δικό μου από το στόμα, αφού θα τους έχουν πάρει και το δικό τους, τους το παίρνουν από τώρα και δεν χαμπαριάζουν μία. Κι αναρωτιέμαι αν όχι τώρα πότε…
ΥΓ1 Καληνύχτα μαλάκες η ζωή έχει πλάκες… για τα κεφάλια σας
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΡΕ ΠΟΥΛΙΑ!
ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΟΥΦΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ "ΚΑΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ" ΦΟΙΤΗΤΕΣ!
***********************************
ΔΙΠΛΟ ΜΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΡΗ ΟΛΕ ΟΛΕ!
Εντάξει ρε παιδιά, έχετε πλάκα... Το παραδέχομαι... Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ πολύ, 2 πράγματα θα πω μόνο...
Για τους καημένους λοιπόν "επί πτυχίω" φοιτητές που φωνασκούν και κράζουν για τα κωλόπαιδα που τους καταπιέζουν και τους κλέβουν το χρόνο και μιλάνε για μειοψηφίες:
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είστε οι μόνοι που χάνετε χρόνο από αυτήν την ιστορία. Ακόμα και οι πρωτοετείς δεν νομίζω ότι γουστάρουν να "χάνουν τον χρόνο τους"... Το θέμα είναι ότι, όταν είσαι "βολεμένος", όταν δεν έχεις να σκεφτείς για την δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών σου (επειδή μπορείς από τώρα να ξέρεις σε ποιο college ή university θα τα στείλεις), μπορείς πολύ εύκολα να χαρακτηρίζεις κάποιους που θυσιάζουν το χρόνο τους για να καταφέρουν κάτι...
Τώρα όσον αφορά το ειρωνικό comment περί Εξορκιστή κλπ., θέλω να επαινέσω τον blogger για τη φαντασία του. Άξιος, άξιος....!!!!
Άλλα για να του υπενθυμίσω μια άλλη κλασσική επιτυχία: δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους(λέμε τώρα...) που βλέπουν όποιον αγωνίζεται ως Hannibal που τρώει παιδάκια... Αντίστοιχες φράσεις όπως "πορεία" (κωλόπαιδα!!!), "διεκδικώ τα δικαιώματά μου" ("δικαιώματα";;; I don't know this word...), "κατάληψη" (άι καράμπα...!), ηχούν στα αφτιά τους ως κραυγές ζώων...
Αλλά την ιδιωτικοποίηση και την ανταγωνιστικότητα της αγοράς, τις έχουν δεύτερο ευαγγέλιο... Άσχετα που η ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, έφερε το κράτος σε κατάσταση πτώχευσης, άσχετα που η "πολυπόθητη" ανταγωνιστικότητα κατάφερε να έχοθμε ολοένα και χαμηλότερης ποιότητας προϊόντα, με μεγαλύτερο κόστος αγοράς... Φερ'τε το και στα πανεπιστήμια αυτό. Καν'τε την κατάσταση χειρότερη. Να μη μαθαίνουμε για να πάρουμε πτυχία, να τα αγοράζουμε... Πιο ωραία δεν είναι..; Πώς βγαίνεις για shopping therapy στα καταστήματα της Τσιμισκή; Έτσι ακριβώς...
Ευχαριστούμε για την παρέμβαση, συνάδελφοι. Χίλια ευχαριστώ..! Κρίμα πάντως που δεν έρχεστε στη συνέλευση για να τα πείτε αυτά...
simerina apotelesmata synelefsis?
"Άσχετα που η ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, έφερε το κράτος σε κατάσταση πτώχευσης, άσχετα που η "πολυπόθητη" ανταγωνιστικότητα κατάφερε να έχοθμε ολοένα και χαμηλότερης ποιότητας προϊόντα, με μεγαλύτερο κόστος αγοράς... Φερ'τε το και στα πανεπιστήμια αυτό. Καν'τε την κατάσταση χειρότερη. Να μη μαθαίνουμε για να πάρουμε πτυχία, να τα αγοράζουμε... Πιο ωραία δεν είναι..; Πώς βγαίνεις για shopping therapy στα καταστήματα της Τσιμισκή;"
Eis vathos analysi apo (poly)mellontiko ptyxiouxo mme! An ayto exeis katalavei ,den peirazei opote kai na teleiwseis to idio tha einai, gia ayto kai den se noiazei. Den tha plirwsei kanenas gia tis deines analytikes ikanotites sou.
Ti asxetoi pou kykloforoun sto Elladistan kai ekferoun kai apopsi to feleki mou!
Δεν θα πω τίποτα για τις καταλήψεις για να μη σας χαλάσω την φαντασίωση αγώνα που έχετε. Αλλά θα κάνω ένα σχόλιο για τη φωτογραφία. Σας άρεσε τόσο ώστε να την αναπαράγετε στο ιστολόγιο; Ήταν τόσο έξυπνη η ατάκα «μην το σκέφτεσαι, κατάληψη για πάντα» ώστε να αξίζει να βανδαλιστεί δημόσια περιουσία για χάρη της; Δηλαδή, εσάς σας αρέσει αυτό το θέαμα; Μπορεί να έχω πατήσει τα 40 και να έχω χάσει το χιούμορ μου. Αλλά νομίζω ότι ένα εκπαιδευτικό σύστημα που παράγει τέτοια κακογουστιά και τόσο αυταρχισμό είναι σίγουρα χρεοκοπημένο.
Προφανώς κι έχεις χάσει το χιούμορ σου φίλε μου. Αλλά μην στεναχωριέσαι. Το νομοσχέδιο της πλάκας που προωθεί η κυβέρνηση και οι παλιάτσοι υπερασπιστές του, σίγουρα θα σε κάνουν να ξαναβρείς το χαμένο σου χαμόγελο. Αν όχι τότε περίμενε σε λίγα χρόνια που ξέρεις μπορεί και να ιδρυθεί κανένα ΤΕΙ Γελωτοποιών. Με σήμα τον πυρσό και τον ήλιο(σε όλες τις αποχρώσεις του πρασίνου)
Είναι πλέον εμφανές ότι οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται στις συνελεύσεις συνιστούν παρωδία δημοκρατικής διαδικασίας. Η (σκόπιμη) καθυστέρηση έναρξης και οι βερμπαλιστικές κορώνες μακράς διαρκείας είναι εμφανές σε τι αποσκοπούν: να τραβήξει όσο γίνεται σε μάκρος η διαδικασία για να φύγουν όλοι οι υπεύθυνοι και πραγματικά εργαζόμενοι φοιτητές. Κι έπειτα να έχουμε να λέμε ότι οι αποφάσεις μας είναι δημοκρατικές.
Αντισταθείτε στον υπόγειο φασισμό και στις δημαγωγικές πρακτικές! Τη Δευτέρα ελάτε στη συνέλευση υποψιασμένοι και μην επηρεαστείτε από τα κόλπα που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας. Φέρτε μέχρι και μεσημεριανό από το σπίτι σας! Δώστε το παρόν και κάντε τη φωνή σας να ακουστεί! Βασίζονται στη διστακτικότητά μας! Μπορούμε να νικήσουμε με τα ίδια τους τα όπλα!
Ήθελα να 'ξερα πόσα παίρνει η κυρία Μπαλτατζή του "ναι μεν αλλά" για κάθε "τραγούδι" που βάζει στις εκπομπές της. Δηλαδή ήθελα να 'ξερα πόσα πληρώνει ο ελληνικός λαός για να τον αποβλακώνουν.
Γιώργης Χολιαστός
Post a Comment